De ce ai cea mai mare nevoie vara cand conduci mult? De aerul conditionat care trebuie sa functioneze impecabil. Caldura excesiva la volan iti poate cauza disconfort, iar calatoria nu va mai fi la fel de placuta.

Insa, sistemul de clima mai poate intampina din cand in cand probleme. Iata cateva dintre acestea:

  • Zgomote in timpul functionarii
  • Presiunea aerului prea scazuta
  • Radiatorul AC s-a spart
  • Aerul urat mirositor
  • Sistemul are pierderi de freon
  • Nivel insuficient de freon in instalatie
  • Ventilatia nu functioneaza in anumite trepte

Zgomotele aparute la pornirea sistemului de climatizare pot fi cauzate de ruperea fuliei compresorului, cureaua care scartaie sau de rulmenti.

Atunci cand presiunea aerului care intra in habitaclu este scazuta poate fi din cauza cantitatii insuficiente de freon din sistem, sau din cauza filtrului de polen multe prea incarcat.

In cazul in care radiatorul AC s-a spart, in functie de gravitatea fisurii, acesta poate fi reparat sau inlocuit.

Daca te deranjeaza aerul emanat de sistemul de clima, inseamna ca este cazul sa il supui unui proces de igienizare. Afla mai multe despre aceasta procedura in articolul nostru despre Cum spalam sistem AC? 

In cazul pierderilor de freon la etansare, solutia va fi inlocuirea unor garnituri circulare de silicon.

Daca ventilatia nu functioneaza deloc, sau doar la anumite trepte, trebuie verificat filtrul de polen si inlocuit daca este cazul, dar si radiatorul din bord care raceste aerul, deoarece este posibil sa fie infundat.

Cea mai des intalnita problema ramane nivelul insuficient de freon in instalatie. Rezolvarea este foarte simpla, programeaza-te la E-res Auto Brasov pentru incarcarea sistemului de climatizare si vino la service.

Indiferent ce nereguli sesizezi la sistemul de climatizare sau la alte componente ale masinii tale, te sfatuim sa consulti specialistii nostri in domeniu. Apeleaza cu incredere la E-res Auto Brasov. Programeaza-te si vino la service.