Te gandesti sa cumperi becuri cu xenon pentru masina ta? Afla ca acestea reprezinta o investitie scumpa, dar de durata. Citeste mai multe despre avantajele si dezavantajele unor astfel de becuri.

Prima caracteristica evidentiata de producatorii acestor becuri este rezistenta mai mare in timp, comparativ cu a celor cu halogen. Printre avantajele acestor tipuri de becuri se numara siguranta in timpul condusului, mai ales noaptea, datorita luminii puternice emanate. Astfel, poti reactiona mai usor la aparitia unor obstacole si observi cu usurinta indicatoarele rutiere.

Ca sa beneficiezi cu adevarat de acest avantaj trebuie sa te asiguri ca farurile tale sunt special concepute pentru folosirea unor astfel de becuri. In caz contrar si adaugand posibilitatea ca farurile sa nu fie reglate corespunzator, lumina va fi mult prea orbitoare pentru soferii de pe contrases si deja vei fi departe de notiunea de siguranta in trafic.

Totusi, daca vrei sa folosesti iluminare cu xenon neavand faruri corespunzatoare, trebuie sa apelezi la proiectoare xenon sau bixenon, care vor reduce efectul de orbire perceput de cei de pe contrasens.

Un alt avantaj al becurilor cu xenon este eficienta luminii, raportata la energia consumata. Instalatiile cu xenon sunt mai economice decat cele cu halogen, producand in acelasi timp o lumina mai puternica. Consumand mai putina energie, consumi si mai putin carburant.

Cand vorbim de becuri cu xenon vorbim de o durata de functionare de pana la 2.000 de ore, fata de cele cu halogen care au o durata de maximum 1.000 de ore. Aceasta durata de viata compenseaza intr-un fel pretul ridicat al becurilor cu xenon.

Pe de alta parte, becurile cu xenon au in componenta materiale nu tocmai prietenoase cu natura, cum ar fi mercurul. De aceea este recomandata respectarea normelor privind deseurile de acest fel.

Indiferent ce alegi pentru masina ta, E-res Auto Brasov iti sta la dispozitie. Programeaza-te la service-ul nostru auto oricand ai nevoie si contacteaza-ne de fiecare data cand iti trebuie piese de schimb.