De multe ori ti-ai pus intrebarea ce fel de becuri sa alegi pentru masina? Care iti lumineaza cel mai bine drumul, mai ales pe timp de noapte? Azi vorbim despre becurile cu halogen.

Masinile vin din fabrica cu faruri cu halogen cu iluminare buna, pret accesibil si rezistenta pana la 1.000 de ore de utilizare.

Diferenta dintre becul cu halogen si cel clasic este ca pe langa argon, in interiorul bulbului de sticla se regaseste si halogenul. Becurile cu halogen prezinta si o oarecare sensibilitate atunci cand intra in contact cu alte subtante. De exemplu, cand inlocuiesti un bec ars sau defect incearca sa nu atingi sticla. Substantele din compozitia pielii pot afecta becul si nu va mai face fata la fel de bine temperaturilor ridicate.

Tipuri de becuri cu halogen

  • standard – prevazute inca din procesul de fabricare al masinii
  • confort – diferite nuante ale luminii in functie de zona in care este proiectata. De exemplu, in fata masinii ofera o lumina alba puternica, in dreapta catre semnele rutiere si eventualele obstacole vei avea o lumina alba albastruie, iar pe partea stanga fata vei avea o lumina alba galbuie, ce nu va mai fi atat de deranjanta pentru soferii de pe contrasens
  • cu iluminare mai puternica cu pana la 80%, dar o durata de viata mai mica
  • cu nuanta alba sau albastra
  • cu o duranta mare de functionare

Producatorii de astfel de becuri, recomanda pe ambalaj schimbarea acestora o data la doi ani sau aproximativ dupa 50.000 de km parcursi. O conditie esentiala este sa fie schimbate ambele becuri in acelasi timp, deoarece un set de becuri noi va fi intotdeauna mai eficient decat un set uzat.

Daca te tenteaza ideea de a monta becuri mai puternice decat cele recomandate de producatorul farului, sa tii cont ca din cauza temperaturii ridicate, emanata de bec risti sa te trezesti cu farurile din plastic topite sau cu oglinzile interioare exfoliate, poti avea probleme la momentul inspectiei tehnice periodice sau in cel mai rau caz poate lua foc farul.

Oricand ai nevoie de piese de schimb pentru masina ta, iti stam la dispozitie la E-res Auto Brasov. Contacteaza-ne, iar pentru verificari programeaza-te la service.