Intretinerea corespunzatoare a masinii tale presupune printre altele si inlocuirea constanta a fluidelor, pentru mentinerea performantelor.

Cand vine vorba de motorul masinii tale un rol esential il are ulei de motor si schimbul acestuia la intervale regulate. Una dintre cele mai importante functii ale uleiului este aceea de racire a motorului. Totodata uleiul reduce frecarea dintre piese prevenind deteriorarea, compozitia sa speciala impiedicand acumularea de murdarie.

Atunci cand trebuie sa schimbi uleiul de motor este indicat sa-l alegi pe cel recomandat de producatorul masinii in cartea tehnica. Uleiul potrivit pentru masina ta ii poate prelungi perioada de viata.

Se recomanda atat schimbarea uleiului, cat si a filtrelor la fiecare 10.000 de km. Astfel, pe langa filtrul de ulei trebuie schimbate si filtrele de combustibil, aer si polen. Filtrul de combustibil protejeaza partile sensibile ale motorului, indepartand impuritatile din combustibil; filtrul de polen impiedica patrunderea in habitaclu a noxelor, bacteriilor, prafului si polenului; iar filtrul de aer protejeaza componentele electronice ale motorului de praf si impuritati.

Pe de alta parte, schimbul de ulei este indicat si in cazul in care si-a schimbat culoare sau atunci cand nu ai folosit masina pentru o perioada indelungata. Daca circuli indeosebi prin oras, specialisti recomanda schimbul de ulei la 5.000 de km, deorece motorul se uzeaza mult mai repede, distantele mici marind consumul.

Pentru a proteja motorul cand afara este foarte frig incearca sa nu il turezi excesiv. Unele masini necesita un ulei special pentru anotimpul rece. Un ulei nepotrivit poate afecta piesele interne ale motorului, poate infunda filtrul de particule sau catalizatorul si poate deveni vascos. Vascozitatea crescuta a uleiului accelereaza frecarile din motor si cresterea consumului de combustibil.

Pentru servicii profesionale, contacteaza-ne pentru o programare la service-ul nostru auto din Brasov.