Ti s-a intamplat si tie sa conduci avand doar un far functional sau ai fost deranjat de lumina mult prea puternica a masinilor de pe contrasens? Iata cum ar trebui sa intretii sistemul de iluminare al masinii tale pentru a evita astfel de situatii.

Intregul sistem de lumini al masinii este practic un sistem de siguranta pentru tine, pentru pasagerii tai, dar si pentru colegii de trafic, de aceea trebuie sa te asiguri ca fiecare bec functioneaza la intensitatea corecta.

Unele faruri reflecta lumina cu ajutorul unei oglinzi, care in timp se poate matui, diminuand intensitatea si scazandu-ti vizibilitatea. Intr-un astfel de caz este recomandata o vizita la service-ul auto pentru o verificare de specilitate.

Daca circuli des pe drumuri cu denivelari ai toate sansele ca un far reglat corect la inceput sa isi schimbe unghiul de iluminare, creandu-ti dificultati la depistarea pietonilor, care pot aparea pe strada in timpul noptii. Un far decalibrat nu iti aduce neplaceri doar tie, ci si celorlalti conducatori, lumina devenind deranjanta.

Astfel, nu ezita să faci o vizita la service pentru constatarea concreta a problemei si remedierea rapida a acesteia.

De asemnea, trebuie sa acorzi atentie si luminilor de ceata pentru a functiona corespunzator atunci cand conditiile meteo cer folosirea lor. Este important de stiut ca pe timp de ceata nu se recomanda folosirea fazei lungi si uneori nici a fazei scurte, daca autovehiculul prezinta proiectoare de ceata.

Ca sa eviti aparitia unor situatii neplacute, in care trebuie sa conduci doar cu un singur far functional, este bine sa ai tot timpul in masina un set de becuri de rezerva.

Reglarea necorespunzatoare a farurilor poate fi cauza iluminarii slabe si necorespunzatoare a drumului. Atunci cand oglinda reflectoare se deterioreaza sau se murdareste, luminozitatea farurilor este redusa.

Ca masina ta sa vada bine drumurile pe care te poarta, vino la service-ul nostru auto din Brasov!