Astazi, majoritatea vehiculelor sunt echipate cu filtru de polen. Acesta are un rol esential in functionarea corespunzatoare a sistemului de aer conditionat, curatand aerul care patrunde in habitaclu de polen, insecte si alte impuritati. Pentru persoanele sensibile, predispuse la alergii este importanta schimbare regulata a filtrului de polen.

Se recomanda schimbarea filtrului de polen la 15.000 de km sau o data pe an. Filtrele sunt de doua feluri: simple si cu carbon activ. Cele simple sunt doar niste straturi succesive din diferite materiale, de obicei hartie, iar cele cu carbon activ au printre acele straturi si bucati de carbon activ care ajuta la filtrarea eficienta a aerului care patrunde in habitaclu.

Pe masura ce filtrul se incarca cu impuritatile din aer, sistemul de aer conditionat este din ce in ce mai solicitat si mai putin eficient.

Filtrul de polen cu carbon activ, pe langa faptul ca impiedica patrunderea in habitaclu a prafului și polenului, absoarbe si gazele de esapament si mirosurile neplacute provenite din aer. Carbonul activ al filtrelor este tratat chimic pentru a controla mirosurile prin procedeul de adsorptie. Fiind poros, carbonul are o capacitate ridicata de stopare a noxelor. Filtrul de polen cu carbon activ este de obicei mai scump, insa este extrem de eficient, mai ales in zonele cu trafic lent.

Pentru schimbarea filtrului de polen te asteptam la service-ul nostru din Brasov, contacteaza-ne acum pentru o programare