Pentru obtinerea permisului de conducere pe teritoriul Romaniei, cetatenii trebuie sa se supuna unei testari atat teoretice cat si practice in vedere absolvirii examenului. Insa, se pare ca aceste doua conditii nu vor mai fi suficiente. De acum candidatii pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa fie absolventi a minimum 10 clase.

De asemenea, se va aduce o imbunatatire si in ceea ce priveste evaluarile medicale si cele psihologice, acestea urmand a fi comparate cu un barem prestabilit, pentru a evita aparitia unor situatii frauduloase.

Datele problemei se vor schimba si pentru soferii care depasesc o anumita varsta, nespecificata inca de catre autoritati, acestia dintai fiind nevoiti sa repete anumite controale medicale mai des in vederea pastrarii permisului de conducere.

Pentru cei implicati in accidente, se doreste impunerea refacerii inspectiei tehnice periodice imediat dupa accident. Inca nu s-a stabilit si in ce grad de gravitate se incadreaza tipul de accidente care vor duce la obligativitatea refacerii ITP-ului.

In plus, cei care vor incalca regulile de circulatie de mai multe ori vor fi nevoiti sa dea din nou examenul teoretic pentru a-si recupera permisul de conducere. Aici este vorba despre cei care incalca legea de cel putin cinci ori pe durata unui an si sunt sanctionati.

Toate aceste reglementari vin in speranta reducerii numarului de accidente cu care ne confruntam in momentul de fata.

Asadar, condu cu grija si nu uita ca E-res Auto Brasov iti vine in ajutor atunci cand ai nevoie de piese auto pentru masina ta sau de servicii auto profesionale. Contacteaza-ne aici.