Ce ne va aduce viitorul in materie de anvelope? Nici nu cred ca te-ai gandit vreodata ca masinile vor avea pneuri sferice.

Goodyear si-a propus sa revolutioneze conceptul de anvelope, iar cel mai bun loc pentru prezentare inventiei ce va domina in viitor a fost Salonul International Auto de la Geneva. Aceasta propunere de la Goodyear vizeaza momentul in care masinile autonome vor fi majoritare la nivel mondial. Potrivit celor de la Navigant Research, in anul 2035 se estimeaza o vanzare de 85 de milioane de vehicule autonome.

Noua anvelopa Eagle-360, de la Goodyear, ar putea fi componenta care va creste siguranta si va usura manevrabilitatea vehiculului autonom. Forma sferica va permite miscarea in orice directie, sporind siguranta pasagerilor. O data cu folosirea noii anvelope, suspensiile vor fi inlocuite cu o perna magnetica, avand la baza principiul levitatiei. Aceasta masura ofera confort si elimita zgomotul din timpul mersului.

Senzorii din interiorul anvelopei vor transmite detalii despre starea carosabilului, oferind capacitatea de a-si schimba starea – moale sau tare – in functie de conditiile meteo, vehiculul mentinandu-si aderenta pe toata durata calatoriei.

Un alt aspect neasteptat specific anvelopei Goodyear, Eagle – 360, este acela ca se poate personaliza in functie de zona unde locuieste si circula posesor.

Viitorul poate fi cu adevarat surprinzator, insa pana vom ajunge sa folosim astfel de anvelope, nu uita ca te asteptam la E-res Auto Brasov, oricand ai nevoie de un service auto profesionist sau de piese auto. Contacteaza-ne si fa-ti si tu o programare.